نقش مادران در تربیت فرزندان

نقش مادران در تربیت فرزندان

نقش مادران در تربیت فرزندان، از اهمیت بالایی برخوردار است. نقش مادر در تربیت فرزند، از آن جهت مهم است که می تواند از طریق ارائه مهر و محبت و امنیت عاطفی در کنار تربیت درست و راهنمایی های مؤثر، مسیر زندگی فرزند خود را به سمت موفقیت و کمال هموار سازد.

در این مقاله سعی کرده ایم ابعاد مختلف نقش مادران در تربیت فرزندان را مورد بحث و بررسی قرار دهیم؛ پس در ادامه با ما همراه باشید.

در صورت نیاز به اطلاع از شرایط ثبت نام و موارد مرتبط با ثبت نام، با شماره 02122939414 تماس بگیرید تا مشاورین ما در  مرکز آموزش تخصصی پیش دبستانی و مهدکودک هوشمند سه زبانه قاصدک به سوالات شما پاسخ دهند.

اهمیت نقش مادر در تربیت فرزندان

یکی از اساسی ترین وظایف والدین به ویژه مادر، مربوط به نقش او در تربیت و رشد و پرورش فرزند است. از آنجایی که مادر از بدو تولد به میزان بیشتری در ارتباط با فرزند است؛ بنابراین شخصیت و رفتار فرزند تحت تاثیر شیوه تربیتی مادر قرار دارد.

اهمیت نقش مادران در تربیت فرزندان؛ به حدی زیاد است که یک مادر می تواند مسیر زندگی فرزند خود را به طور کامل تغییر دهد. تاثیرات نقش مادران در تربیت فرزندان در رفتارهای اجتماعی و اخلاقی، رشد عاطفی و روانی، تقویت هوش و مهارت های یادگیری، تربیت جسمی و سلامت، احساس امنیت و محبت و استقلال آنها نشان داده می شود.

 

بیشتر بدانید: برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد کارگاه‌های مادر و کودک و لیست دوره های که در این کارگاه ها برگزار می شود، بر روی لینک کلیک کنید.

 

در یک بیان کلی می توان نقش مادران در تربیت فرزندان را این گونه مطرح کرد که مادران الگوی فرزندان خود هستند؛ بنابراین به هر میزانی که رفتار و شیوه تربیتی آنها با فرزندان بهتر باشد بدون شک فرزندان در تمامی ابعاد و جنبه های زندگی شخصی خود موفق تر خواهند بود؛ در غیر این صورت تربیت نادرست فرزند توسط مادر، می تواند آسیب های اجتماعی و فرهنگی فراوانی برای او داشته باشد.

گاهی مادران به علت داشتن مشغله های کاری و فکری فراوان، نمی توانند به صورت مداوم با فرزند خود ارتباط صحیح برقرار کنند؛ که در این موارد مهدکودک هوشمند سه زبانه قاصدک، می تواند مرکزی معتبر و مطمئن برای رشد و پیشرفت اخلاقی کودک آنها باشد.

در این مرکز تخصصی پیشرفته ترین خدمات آموزشی به فرزندان شما ارائه می شود؛ بنابراین با اطمینان خاطر فرزند دلبند خویش را در این مرکز ثبت نام کنید.

تاثیرات نقش مادر در تربیت فرزند

فرزند دختر یا پسر شما همواره تحت تاثیر رفتارهای اخلاقی، فرهنگی و اجتماعی شما قرار دارد؛ لذا اگر تمایل به پرورش فرزندی موفق و سالم دارید باید نقش تربیتی خود را به عنوان یک مادر، به خوبی ایفا نمایید.

تاثیرات نقش مادران در تربیت فرزندان مربوط به تمامی مراحل زندگی آنها است؛ که در ادامه تأثیرات این نقش مهم را به صورت جداگانه مطرح خواهیم کرد.

1.نقش مادر در تربیت اخلاقی فرزند

یکی از مهمترین وظایف مادری آموزش ارزش ها و همینطور اصول اخلاقی به فرزندان است. یک مادر موفق، از طریق برقراری ارتباط درست با فرزند خود، می تواند به راحتی به او بیاموزد که چگونه با دیگران ارتباط درست برقرار کند و به آنها احترام بگذارد.

 

مطالعه بیشتر: جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مهد کودک های شهر تهران، بر روی لینک کلیک کنید.

 

همچنین مسئولیت پذیری و صداقت و همکاری کردن با دیگران از دیگر ارزش های اخلاقی است که مادران باید به فرزندان خود بیاموزند. نقش مادران در تربیت فرزندان، از طریق آموزش این ارزش ها این امکان را به فرزندان می دهد که در جامعه ای که در آن زندگی می کنند فردی محترم و مفید شناخته شوند.

2.نقش مادر در تربیت اجتماعی فرزند

نقش مادران در تربیت فرزندان شامل تعلیم مهارت های اجتماعی هم می شود. مادران باید به فرزندان خود بیاموزند که چگونه با اطرافیان خود ارتباط و تعامل مثبت داشته باشند. زمانی که فرزند شما بتواند روابط اجتماعی سالمی با دیگران برقرار کند؛ بدون شک در محیط های اجتماعی موفق تر عمل خواهد کرد.

تربیت اجتماعی فرزند، بسیار مهم است از آن جهت که فرزند شما و اطرافیان وی از همکاری و معاشرت با هم همیشه لذت می برند و معمولا هم در این صورت مشکلات کمتری ایجاد خواهد شد.

3.تربیت جسمی و سلامت

از دیگر تاثیرات نقش مادران در تربیت فرزندان، باید به اهمیت تربیت جسمی و سلامت آنها پرداخت. مادران می توانند از طریق آموزش تغذیه سالم، رعایت موارد بهداشتی و همینطور فعالیت های بدنی مناسب، عادات سالم ماندن را به فرزندان خود بیاموزند.

تربیت جسمی و سلامت، کمک می کند که فرزند شما نه تنها به سمت تغذیه های سالم راغب نشود بلکه از شر اعتیاد به مواد مخدر نیز در امان خواهد بود.

4.تشویق به خودباوری و استقلال

از اصلی ترین موارد نقش مادران در تربیت فرزندان باید به تشویق آنها به سمت خودباوری و استقلال اشاره کرد. زمانی که مادر به فرزند خود فرصت تصمیم گیری و فعالیت در زمینه های مختلف می دهد؛ به صورت خود به خود اعتماد به نفس را در او تقویت می کند؛ که این کار باعث مسؤلیت پذیری و مستقل شدن او کمک می کند.

5.تقویت هوش و مهارت های یادگیری

مادرانی که به طور منظم با فرزند هم صحبت اند و با آنها کتاب مطالعه می کنند و بازی های آموزشی را انجام می دهند نقش مؤثرتری در تربیت آنها دارند. بکارگیری این روش ها سبب تقویت هوش و حل مسئله در فرزند خواهد شد.

بیشتر بدانید: برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص در زمینه انواع بازی‌های خلاقانه برای کودکان پیش دبستانی بر روی لینک کلیک کنید.

نقش مادر در تربیت فرزند پسر

نقش مادران در تربیت فرزندان آنها مهم شناخته شده است؛ بخصوص اگر فرزند آنها پسر باشد. در یک خانواده، مادر به عنوان منبع محبت و آرامش شناخته می شود؛ لذا نقش او می تواند باعث تربیت یک پسر مستقل و جسور شود.

یک مادر باید به فرزند پسر خود مواردی از قبیل: مسؤلیت پذیری، مهربانی کردن و آزادی عمل را آموزش دهد. ارتباط صمیمی و پر مهر و محبت مادر با پسر موجب می شود که او به دنبال مهربانی های خارج از خانه نباشد.

تعلیم موارد نام برده کمک می کند که فرزند پسر شما در آینده به فردی خودساخته و مستقل تبدیل شود. زندگی اجتماعی و عاطفی پسرها همواره در معرض ناملایمات زیادی قرار دارد؛ به همین خاطر نقش مادران در تربیت فرزندان پسر بسیار مهم است.

مادران می توانند از طریق برقراری ارتباط موثر با پسران خود به گونه ای آنها را تعلیم دهند که هرگز به سمت بی راهه کشانده نشوند.

نقش مادر در تربیت دختر

نقش مادران در تربیت فرزندان دختر نیز بسیار مهم است؛ و مادرانی که دارای فرزند دختر هستند باید از همان ابتدای کودکی از موثرترین شیوه‌های تربیتی استفاده کنند تا بتوانند فرزندانی عاقل و مستقل را وارد اجتماع کنند.

دختر ، موجودی حساس و لطیف است که نیاز به محبت و توجه بسیار دارد. یک مادر باید بتوانند در مراحل مختلف رشد، آموزش های صحیح و مناسب را به دختر خود یاد بدهد.

مطالعه بیشتر: برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد بهترين زمان جدا كردن اتاق كودک، روی لینک کبیک کنید.

احساس ارزشمندی و عزت نفس را در فرزند دختر خود تقویت نمایید. همیشه زمانی را برای تفریح و سرگرمی با دختر خود در نظر بگیرید.

دختر خود را با زمان و شرایط بلوغ آشنا کنید. به او یاد دهید که ظرافت های زنانه خود را به خوبی بشناسد و در مواقع مشکلات بتواند با داشتن اعتماد به نفس بالا از مشکلات و موانع عبور کند. آنقدر به دختر خود محبت کنید و او را با آسیب های اجتماعی آشنا کنید که هرگز به خاطر توجه و محبت، جذب جنس مخالف نشود.

سوالات متداول نقش مادران در تربیت فرزندان

1.نقش مادر در تعلیم رفتارهای اجتماعی فرزندان چیست؟

یکی از مهمترین موارد نقش مادران در تربیت فرزندان، آموزش رفتارهای اجتماعی به آنها است. آموزش های اجتماعی سبب می شود که فرزندان بتوانند به راحتی با دیگران ارتباط برقرار کنند.

2.چگونه مادران می توانند سبب تقویت اعتماد به نفس در فرزندان شوند؟

نقش مادران در تربیت فرزندان شامل تقویت اعتماد به نفس آنها هم می شود. یک مادر در صورت تشویق و حمایت از تلاش و پشتکار فرزند خود می تواند اعتماد به نفس او را تقویت کند.

3.نقش مادر در فراهم کردن یک محیط عاطفی پایدار چیست؟

مادران باید از ابتدا بتوانند یک محیط امن و صمیمی و پر عشق را برای فرزندان خود ایجاد کنند. برقراری ارتباط عاطفی موثر با فرزند به عنوان یکی از مهمترین موارد نقش مادران در تربیت فرزندان کمک می کند که آنها باعث ثبات رشد عاطفی و روانی آنها در تمامی مراحل زندگی می شود.

منابع:

 

Parenting Science
American Psychological Association (APA)