اهمیت اعتماد به نفس در کودکان

اهمیت اعتماد به نفس در کودکان

در مورد اهمیت اعتماد به نفس در کودکان می توان این طور گفت که اعتماد به نفس نقشی حیاتی در کمک به رشد شخصیتی سالم و کسب مهارت های عاطفی و اجتماعی کودکان دارد. کودک با اعتماد به نفس رشد یافته، خود را باور دارد، ریسک می کند، از امتحان چیزهای جدید نمی ترسد و می داند که اشتباه کردن یک فرآیند طبیعی است.

این ویژگی ها اساس موفقیت آینده کودک را تشکیل می دهد. دوران کودکی مرحله حساسی است که در آن پایه های اعتماد به نفس گذاشته می شود. اعتماد به نفس به دست آمده در این دوره تأثیرات قابل توجهی بر زندگی شخصی و حرفه ای در بزرگسالی دارد.

 

در صورت نیاز به اطلاع از شرایط ثبت نام و موارد مرتبط با ثبت نام، با شماره 02122939414 تماس بگیرید تا مشاورین ما در  مرکز آموزش تخصصی پیش دبستانی و مهدکودک هوشمند سه زبانه قاصدک به سوالات شما پاسخ دهند.

 

حمایت از رشد اعتماد به نفس در کودکان از جمله اقداماتی است که باید برای اطمینان از تبدیل شدن آنها به افراد سالم انجام شود. در این مقاله بررسی خواهیم کرد که چرا تاثیر اعتماد به نفس در کودکان مهم است؟ کودکان در سنین مختلف چگونه به کمک تقویت اعتماد به نفس خود، رشد می کنند؟ و بسیاری از نکات دیگر که به تقویت اطلاعات شما در این حوزه می افزاید.

 

مطالعه بیشتر: برای اطلاع از افزایش اعتماد به نفس کودک با این جمله های جادویی، بر روی لینک کلیک کنید.

 

اعتماد به نفس، اعتقاد فرد به ارزش و پتانسیل خود است. وقتی بچه ها به خودشان اعتماد دارند، برای تجربه های جدید آماده هستند و احساس می کنند که به تنهایی به چیزی دست یافته اند، از این رو اعتماد به نفس شان افزایش می یابد. این حس اعتماد نقش مهمی در رشد عاطفی و اجتماعی کودکان دارد. عوامل زیادی در رشد اعتماد به نفس در کودکان مهم هستند که ابتدا به بررسی آنها می پردازیم.

عواملی که در رشد اعتماد به نفس در کودکان مهم هستند

1.ارتباط حمایتی و بازخورد مثبت

دادن بازخورد مثبت در افزایش اعتماد به نفس کودکان بسیار مهم است. وقتی کودکان برای هر موفقیت کوچکی که به دست می آورند، بازخورد مثبتی از والدین و اطرافیان خود دریافت می کنند، اعتماد به نفس آنها قوی تر می شود. این به کودکان کمک می کند تا درک کنند که باید برای رسیدن به موفقیت تلاش کنند و دستاوردهای آنها را ارزشمند می کند.

2.دستاوردهای کوچک و مسئولیت دادن

دادن وظایف مناسب به کودک در خانه، دادن مسئولیت به او و دادن وظایف به او برای انجام کارهای روزمره، باعث افزایش اعتماد به نفس می شود.

3.کسب استقلال

ستقلال عامل مهمی در رشد اعتماد به نفس کودکان است. از آنجایی که کودکان متناسب با سن خود استقلال پیدا می کنند، جرأت می کنند چیزهای جدید را امتحان کنند و اهل ریسک کردن باشند. اجازه دادن به کودک برای انتخاب، تصمیم گیری و رویارویی با پیامدهای آن تصمیمات، اعتماد به نفس او را تا حد زیادی افزایش می دهد.

 

بیشتر بدانید: برای کسب دانش و آگاهی بیشتر در مورد اینکه کلاس رباتیک از چه سنی مناسب است ؟ روی لینک کلیک کنید.

 

4.توسعه توانایی حل مسئله

مهارت های مقابله با مشکلات باعث افزایش اعتماد به نفس کودکان می شود. والدین باید به فرزندانشان این فرصت را بدهند که خودشان مشکلات را حل کنند. کودکی که در حین بازی مشکل دارد باید تشویق شود تا بر مشکل غلبه کند نه اینکه والدین فوراً مداخله کنند.

5.کنار آمدن با تجربیات منفی

درک این موضوع که اشتباه کردن طبیعی است و فرصت های یادگیری را فراهم می کند به کودکان انعطاف پذیری مهمی می دهد. زیرا رشد اعتماد به نفس شامل کنار آمدن با تجربیات منفی نیز می شود. تجربیات منفی باید به عنوان یک فرآیند یادگیری در نظر گرفته شوند.

اهمیت اعتماد به نفس در کودکان

اهمیت اعتماد به نفس در کودکان چیست؟ اعتماد به نفس به دست آمده در دوران کودکی به طور مستقیم بر موفقیت عاطفی، اجتماعی و تحصیلی فرد تأثیر می گذارد. کودکانی که اعتماد به نفس بالایی دارند، احساسات خود را بهتر تنظیم می کنند، به راحتی خود را ابراز می کنند و در روابط اجتماعی فعال تر هستند. کودکانی که از نظر تحصیلی اعتماد به نفس دارند، از ریسک کردن نمی ترسند، از اشتباه نمی هراسند و آماده یادگیری هستند.

 

مطالعه بیشتر: برای درک و کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کارگاه زبان زرافه و همچنین مواردی که در این کارگاه اموزش داده خواهد شد، روی لینک کلیک کنید.

 

کودکانی که اعتماد به نفس پایینی دارند ممکن است از محیط های اجتماعی اجتناب کنند، در بیان خود مشکل داشته باشند و ممکن است از ترس شکست در امتحان چیزهای جدید تردید کنند. اعتماد به نفس همچنین مهارت های حل مسئله و رهبری کودکان را تقویت می کند تا بتوانند راحت تر خود را بیان کنند و دیگران را راهنمایی نمایند.

تأثیر مقایسه بر اعتماد به نفس کودکان

مقایسه شدن با دیگران یکی از مهم ترین عواملی است که بر اعتماد به نفس کودکان تأثیر منفی می گذارد. جملاتی مانند «برادرت می تواند این کار را انجام دهد» یا «دوستت نمرات بهتری می گیرد» باعث می شود کودک احساس بی کفایتی کند و انگیزه او را کاهش دهد. چنین مقایسه‌هایی باعث می‌شود که بچه‌ها دستاوردهای خود را دست کم بگیرند و از امتحان چیزهای جدید و اشتباه کردن بترسند.

 

بیشتر بدانید: برای کسب دانش بیشتر در مورد آموزش مهارت های زندگی به کودکان کم توان ذهنی، روی لینک کلیک کنید.

 

کودکان باید بر اساس پتانسیل فردی آنها ارزیابی شوند. اگر قرار است مقایسه ای انجام شود، بهتر است آن را به صورت مثبت و بر اساس رشد خود کودک انجام دهیم. به عنوان مثال، زمانی که او شروع به انجام یک کار بهتر می کند، می توانید با تمرکز بر تلاش او از اعتماد به نفسش حمایت کنید.

اعتماد به نفس بر اساس گروه های سنی کودکان

اعتماد به نفس کودکان به عوامل زیادی مرتبط است. اعتماد به نفس در کودکان بسته به سن و دوره رشد آنها ممکن است متفاوت باشد.

اعتماد به نفس در دوران نوزادی

اساس رشد اعتماد به نفس با دلبستگی ایمن در دوران نوزادی شکل می گیرد. آنها زمانی احساس امنیت می کنند که نیازهای عاطفی و فیزیکی کودک به طور مداوم برآورده شود. این دلبستگی ایمن، شجاعت کودک را برای کشف جهان افزایش می دهد. در دوران شیرخوارگی، با برآورده شدن نیازهای اساسی و حمایت عاطفی، اعتماد به نفس رشد می کند.

یکی از عوامل مهم در رشد اعتماد به نفس کودک، اجازه دادن به کودک برای کشف محیط خود است. با فراهم کردن محیطی امن برای والدین که به نوزادان خود اجازه خزیدن، راه رفتن و تعامل با محیط را بدهند، اعتماد به نفس آنها را افزایش می دهد.

ما در مهد کودک هوشمند سه زبانه قاصدک با در نظر گرفتن تمامی موارد و نکات مذکور در بالا سعی کرده ایم در کنار آموزش به رشد شخصیتی کودکان شما نیز کمک کنیم. نقش مراکز آموزشی در افزایش اعتماد به نفس کودکان کمتر از خانه و والدین نیست.

پس سعی کنید در این مورد به سراغ انتخاب بهترین مجموعه ها بروید. جهت ثبت نام کودکان خود در مهدکودک قاصدک می توانید به صورت آنلاین اقدام نمایید. در صورت داشتن هر گونه سوال، مربیان کادر پشتیبان مجموعه آماده پاسخگویی به شما والدین محترم هستند.

 

سوالات متداول در مورد اهمیت اعتماد به نفس در کودکان

1.اعتماد به نفس در کودکان در مورد موفقیت آنها در آینده چه اهمیتی دارد؟

کودک با اعتماد به نفس رشد یافته، خود را باور دارد، ریسک می کند، از امتحان چیزهای جدید نمی ترسد و اینها اساس موفقیت او در آینده را تشکیل می دهند.

2.مقایسه شدن با دیگران چه تاثیری بر اعتماد به نفس کودکان دارد؟

مقایسه شدن با دیگران بر اعتماد به نفس کودکان تأثیر منفی می گذارد. جملاتی مانند «برادرت می تواند این کار را انجام دهد» یا «دوستت نمرات بهتری می گیرد» باعث می شود کودک احساس بی کفایتی کند و انگیزه او را کاهش می دهد.

3.آیا اعتماد به نفس در تمام طول دوران کودکی یکسان است؟

خیر- اعتماد به نفس در کودکان بسته به سن و دوره رشد آنها ممکن است متفاوت باشد.

 

منابع: 

https://www.sonepsikoloji.com