در دنیای امروز به دلیل تغییر نوع تربیت و زندگی، اغلب کودکان لجبازی کرده و حرف کسی را گوش نمی دهند. این مسئله یکی از چالش هایی است که بسیاری از والدین با آن روبرو هستند. رفتار مناسب والدین در این مواقع، تأثیر بسزایی در بهبود رابطه و تغییر رفتار کودک دارد.
در صورت نیاز به اطلاع از شرایط ثبت نام و موارد مرتبط با ثبت نام، با شماره 02122939414 تماس بگیرید تا مشاورین ما در مرکز آموزش تخصصی پیش دبستانی و مهدکودک هوشمند سه زبانه قاصدک به سوالات شما پاسخ دهند.
از این رو در این مقاله قصد داریم در رابطه با بهترین نوع رفتار با کودک حرف گوش نکن بپردازیم. اگر می خواهید کودکی مطیع و حرف شنو به بار بیاورید، توصیه می کنیم حتما تا انتهای مطلب همراه ما باشید.
فهرست محتوا
در ابتدا باید به دلایل نافرمانی کودکان بپردازیم و در این رابطه اطلاعات کسب کنیم. سپس نوبت به یادگیری رفتار با کودک حرف گوش نکن می رسد. اغلب بچه ها ممکن است به دلایل زیر حرف پدر و مادر خود را گوش ندهند:
بیشتر بدانید: برای کسب دانش بیشتر در مورد کارگاههای مادر و کودک همچنین لیست دوره های که در این کارگاه ها برگزار می شود، روی لینک کلیک کنید.
با توجه به دلایل روانشناسی، بچه ها از سن 2 الی 5 سالگی مدام تلاش می کنند تا به استقلال برسند. از این رو ممکن است حرف والدین خود را گوش نداده و کار دلخواه خود را انجام دهند. این مسئله کاملا طبیعی است، اما باید نوع رفتار در این شرایط را بلد باشید.
اگر به اندازه ای که باید، به بچه خود اهمیت نمی دهید و با او وقت نمی گذرانید، حرف گوش ندادن کودک آغاز خواهد شد؛ چراکه او با این روش سعی می کند توجه شما را به خود جلب نماید.
بیشتر اوقات بچه ها خسته و بی حوصله هستند، از این رو به گفته پدر و مادر خود اهمیت نمی دهند. بهترین رفتار با کودک حرف گوش نکن در چنین شرایطی این است که او را درک کرده و به آن زمان بدهید.
اگر مدام از فرزندتان درخواست های مختلف دارید، طبیعی است که بعد از مدتی خسته شده و دیگر به حرفتان گوش ندهد. بنابراین سعی کنید به اندازه بچه خود را نصیحت کنید. همچنین هنگامی که از او درخواستی دارید، با مهربانی دلایل آن را نیز توضیح دهید تا کودک بداند چرا باید به حرفتان گوش دهد.
بیشتر بخوانید: برای کسب دانش و آگاهی بیشتر در خصوص شناخت مشکلات کودکان دبستانی و بهترین راه حل ها، بر روی لینک کنید.
چکار کنم پسرم حرف گوش کنه؟ این همان سوالی است که در این قسمت از مقاله پاسخ آن را به بهترین شکل خواهیم داد. البته پاسخ این سوال فقط مربوط به پسران نمی شود، بلکه والدینی که دختر حرف گوش نکن دارند نیز می توانند مطالب ذیل بهره ببرند.
هنگام حرف گوش ندادن کودک فریاد زدن نه تنها کمکی نمی کند، بلکه باعث لجبازی کودک می شود. بنابراین همیشه با آرامش با او صحبت کنید تا تحت تاثیر قرار بگیرد.
جملات و خواسته هایی که از فرزندتان دارید را بسیار ساده و کوتاه بیان کنید. فراموش نکنید که او سن زیادی ندارد و ممکن است در خیلی مواقع گفته شما را درک نکند. پس تاحد امکان با زبان کودکانه درخواستتان را بگویید.
با تحسین و تشویق رفتارهای مثبت، کودک را به تکرار آن ها ترغیب کنید. برای رفتارهای مثبت فرزندتان جایزه در نظر بگیرید. لازم نیست این جایزه چیز بزرگی باشد، گاهی اوقات تشویق کلامی یا درست کردن غذای مورد علاقه اش می تواند کودک را خوشحال نماید.
بدترین رفتار با کودک حرف گوش نکن این است که او را تنبیه کنید! تنبیه بدنی نه تنها کارساز نیست بلکه اثرات منفی زیادی روی شخصیت کودک دارد. به جای اینکار می توانید محدودیت های موقتی برای او در نظر بگیرید. برای مثال چند ساعت اجازه تماشای تلویزیون به او ندهید.
مطالعه بیشتر: برای کسب اطلاعات دقیق و بیشتر در خصوص لیست بهترین مهد کودک های شهر تهران در سال 1403، روی لینک کلیک کنید.
هنگام صحبت با بچه حرف گوش نکن، با او ارتباط چشمی برقرار کنید تا مطمئن شوید که توجه او به شماست. سپس با مهربانی او را قانع کنید که چرا باید به حرف شما گوش بدهد. همچنین لمس آرام کودک قبل از بیان درخواست، مانند در آغوش گرفتن یا گرفتن دست هایش، می تواند او را تحت تاثیر قرار دهد.
کودکان بیش از همه، پدر و مادر خود را می بینند. از این رو والدین برایشان همانند یک الگو هستند و خصوصا در کودکی سعی می کنند همانند آنها رفتار نمایند. از این رو شما به عنوان یک مادر یا پدر، در مقابل فرزندتان رفتار خوب و مثبتی داشته باشید تا او نیز از شما تقلید کند.
کودک دو ساله در مرحله ای از رشد قرار دارد که می خواهد دنیا را کشف کند. در این سن، نافرمانی طبیعی است و نشان دهنده استقلال طلبی کودک می باشد. در رفتار با کودک حرف گوش نکن 2 ساله باید کاملا ملایمت به خرج دهید. وظایف را به گونه ای بیان کنید که متوجه شود به نفع خودش است تا آن کار را انجام دهد. دائما فرزندتان را در این سن به خاطر کارهای خوبش تشویق کنید و به او یادآوری نمایید که کدام رفتارش درست و کدام غلط است.
مطالعه بیشتر: برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد اینکه با بچه دو ساله لجباز چگونه رفتار کنیم؟ بر روی لینک کلیک کنید.
درکل باید سعی کنید بچه حرف گوش نکن 2 ساله را درک کنید و به جای پرخاشگری به او زمان بدهید تا با دنیا و اطرافش کنار بیاید. این سن مهم ترین زمانی است که شما باید در شکل گیری شخصیت فرزندتان به او کمک کنید.
مهدکودک ها نقش مهمی در رشد مهارت های اجتماعی و رفتاری کودکان دارند. البته تمامی آن ها خوب نیستند و در بسیاری حتی ممکن است به فرزندتان از لحاظ روحی آسیب بزنند. مهدکودک باید محیطی مناسب و برنامه های آموزشی و سرگرمی متنوع داشته باشد تا کودک در حین اینکه احساس خوشحالی می کند، بسیاری از کارهای خوب را نیز یاد بگیرد. این بهترین روش رفتار با کودک حرف گوش نکن است.
مهدکودک هوشمند سه زبانه قاصدک، با بهره گیری از روش های نوین آموزشی و توجه به نیازهای عاطفی و رفتاری کودکان، محیطی شاد و ایمن برای آموزش و پرورش فرزندان شما فراهم می کند. در این مهدکودک، کودکان علاوه بر یادگیری مهارت های زبان، با اصول همکاری، مسئولیت پذیری و نظم نیز آشنا می شوند که حرف گوش ندادن و نافرمانی آن ها را نیز کاهش می دهد. بنابراین توصیه می کنیم کودک درحال رشد خود را در چنین مهدکودک فوق العاده ای پرورش دهید.
کلام پایانی
با صبر، درک نیازهای کودک و استفاده از روش های تربیتی مناسب، بهترین رفتار با کودک حرف گوش نکن است. فراموش نکنید که توجه به نیازهای عاطفی کودک و برقراری ارتباط مؤثر با او، کلید موفقیت در تربیت فرزندتان می باشد. نهایتا توصیه می کنیم در این مسیر از مربیان و مهدکودک های خوب نیز کمک بگیرید.
دلایل زیادی مانند نیاز به توجه، متوجه نشدن کلام شما توسط کودک، خستگی و بی حوصلگی و تلاش برای استقلال می تواند باعث شود تا فرزندتان به حرف شما گوش ندهد.
بله، در سن ۲ سالگی نافرمانی و گوش نکردن به حرف والدین، امری طبیعی و بخشی از رشد استقلال کودک است.
مهدکودک ها با ارائه آموزش های مناسب و محیطی شاد، به کودکان مهارت های اجتماعی و رفتاری لازم را می آموزند.
منابع:
https://www.littleotterhealth.com/blog/toddler-doesnt-listen
https://drmessina.com/10-tips-on-parenting-a-defiant-child/