بهترين زمان جدا كردن اتاق كودک

بهترين زمان جدا كردن اتاق كودک

در سال اول زندگی، بهتر است شیرخواران در اتاق والدین و در تخت جدا بخوابند تا در معرض دید والدین باشند و خطر نشانگان مرگ ناگهانی کاهش یابد. بعد از یک سال، بهترين زمان جدا كردن اتاق كودک فرامی‌رسد و برای کودکانی که شیر مادر نمی‌خورند، جداسازی خواب بهتر است.

برای کودکان شیر مادرخوار، ممکن است این جداسازی تا دو سالگی طول بکشد. زمان مناسب جدا كردن اتاق كودک پس از دو سالگی به طور منطقی و علمی ضروری است.

جهت دریافت اطلاعات در خصوص ثبت نام و یا برای مشورت با مرکز آموزش تخصصی پیش دبستانی و مهدکودک هوشمند و سه زبانه قاصدک به شماره  02122939414  تماس حاصل نمایید.

خانم دکتر، آیا خواباندن کودک در اتاق والدین کار صحیحی است؟

به طور کلی، در یک سال اول بهتر است شیرخواران در معرض دید والدین باشند. به همین دلیل، توصیه می‌کنیم حتی اگر اتاق جداگانه‌ای برای فرزند در نظر گرفته شده است، این اتاق باید در معرض دید والدین باشد. از آنجا که این امکان معمولاً وجود ندارد، بهتر است در یک سال اول شیرخوار در اتاق والدین و در تخت جدا خوابانده شود.

 

مطالعه بیشتر: برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص راه های شناخت حسادت در کودکان، بر روی لینک کلیک کنید.

 

چرا تا این حد به در معرض دید بودن شیرخوار در سال اول تاکید دارید؟

دلیل این تأکید این است که احتمال بروز نشانگان مرگ ناگهانی شیرخواران وجود دارد و علت دقیق آن کاملاً مشخص نیست. حضور کودک در کنار والدین، به مادر و پدر این امکان را می‌دهد که تنفس و وضعیت خواب کودک را هنگام خواب بررسی کنند.

آیا بعد از یک سالگی باید اتاق خواب کودک را جدا کرد؟

بعد از یک سال، به خصوص در مورد کودکانی که شیر مادر نمی‌خورند، بهترين زمان جدا كردن اتاق كودک فرامی‌رسد و بهتر است جای خواب آنها جدا شود.

اما در مورد شیرخواران شیر مادرخوار، ممکن است زمان جدا كردن جاي خواب نوزاد از مادر هنگام خواب کار راحتی نباشد، زیرا مادر باید با هر بار گریه کودک، بلند شود و او را به تخت خود بیاورد یا در کنار تختش بنشیند و او را آرام کند.

اگر مادر بتواند این زحمت را بپذیرد، زمان مناسب جدا كردن اتاق كودک از پایان سال اول است. به طور استثنائی، در مورد کودکان شیر مادرخوار، حداکثر زمانی که شیرخوار می‌تواند در اتاق خواب والدین بخوابد تا دو سالگی است، اما در این صورت هم باید محل خواب و تختخواب شیرخوار جدا باشد.

پس یک کودک دو ساله به هیچ‌وجه نباید اجازه داشته باشد که در تخت یا اتاق والدین بخوابد؟

بله، بعد از دو سالگی به طور منطقی و علمی، توجیهی برای خواباندن فرزند در کنار والدین وجود ندارد. اما گاهی وابستگی مادر به فرزند شدید است و نمی‌تواند او را از خود جدا کند. در این حالت، لازم است با مادر صحبت شود و هر چه سریع‌تر جدایی صورت بگیرد.

در اغلب موارد، جدایی به دلیل وابستگی شدید مادر به فرزند انجام نمی‌شود، ولی مادری که از لحاظ عاطفی توجه و محبت کافی به فرزندش دارد، می‌تواند در پایان دو سالگی زمان جدا كردن اتاق خواب كودك را در نظر بگیرد.

بهترین روش برای عادت دادن کودک به خوابیدن تنها چیست؟

بهترین راه این است که فرزندمان را عادت دهیم خودش در تختش تنها بخوابد. اینکه او را بخوابانیم و بعد در تخت بگذاریم، کار صحیحی نیست. باید از ابتدا فرزند را به‌طوری بار بیاوریم که بداند در مورد این مساله جدی و قاطع هستیم. البته مادر می‌تواند تا زمانی که کودک به خواب رود، در اتاق او بماند.

عادت‌های دیگری مانند خواباندن در بغل یا در اختیار گذاشتن قسمتی از مو یا بدن مادر در دست کودک تا زمانی که به خواب برود، صحیح نیست.

 

بیشتر بخوانید: برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد شناخت مفهوم لجبازی در کودکان، بر روی لینک کلیک کنید.

 

در مورد کودکی که چنین عادتی پیدا کرده، بهتر است مادر عروسک پشمالو در اختیارش قرار دهد تا کودک عادت کند عروسک یا بالشش را بغل بگیرد تا به خواب برود. وقتی این عادت از بین رفت، به راحتی با بردن کودک به اتاقش و ماندن مادر در کنار او، به خواب می‌رود.

آیا مادر می‌تواند کنار فرزندش در اتاق او بخوابد تا به خواب برود؟

خیر، مادر نباید به تخت کودک برود یا در اتاق او روی زمین بخوابد زیرا این کارها هم تفاوتی با خوابیدن کودک در اتاق والدین ندارد. باید کودک حس کند مادر حضور دارد، ولی این حضور به معنی خوابیدن کنار او نیست. مادر می‌تواند برای فرزندش کتاب بخواند یا قصه بگوید تا کودک در حالی که عروسک به بغل دارد، به خواب برود.

اگر مادری کودکش را تا حداکثر دو سالگی از خود جدا نکرد و کودک به خوابیدن کنار مادر عادت داشت، چطور می‌توان این عادت را در او از بین برد؟

برای کودکان سه سال به بالا، استفاده از روش‌های تشویقی می‌تواند مؤثر باشد. مثلاً می‌توانیم از جدول ستاره استفاده کنیم و به کودک بگوییم که هر روز صبح که بلند می‌شود و در تخت خوابیده است، یک برچسب جایزه می‌گیرد و مثلاً هر سه برچسب یک جایزه بزرگ دارد. استفاده از روش‌های تشویقی در این مورد مؤثر است.

سوالات بهترين زمان جدا كردن اتاق كودک:

1. چرا در سال اول زندگی بهتر است شیرخواران در اتاق والدین بخوابند؟

 در سال اول زندگی، حضور شیرخوار در کنار والدین باعث می‌شود تا والدین بتوانند تنفس و وضعیت خواب کودک را بررسی کنند و خطر نشانگان مرگ ناگهانی کاهش یابد.

2. چه زمانی مناسب است که اتاق خواب کودک از والدین جدا شود؟

بهترين زمان براي جدا كردن اتاق خواب كودك معمولاً بعد از یک سالگی است، به خصوص برای کودکانی که شیر مادر نمی‌خورند. در مورد شیرخواران شیر مادرخوار، ممکن است جداسازی تا دو سالگی ادامه یابد.

3. چگونه می‌توان کودکانی که به خوابیدن کنار والدین عادت کرده‌اند را به خوابیدن تنها عادت داد؟

برای عادت دادن کودک به خوابیدن تنها، باید از روش‌های تشویقی استفاده کرد و به کودک عادت‌های خواب مستقل مانند استفاده از عروسک را آموزش داد. همچنین، مادر می‌تواند تا زمانی که کودک به خواب برود در اتاق او بماند، اما نباید کنار تخت کودک بخوابد.

 

منابع: 

https://family-scl.com/

https://medilife.com.tr//